Bruschetta

Bruschetta är en brödrätt som ursprungligen kommer från Italien. Den serveras ofta som förrätt, men passar också som en lätt lunch. Det finns många varianter av receptet, här kommer ett alternativ.

Silvias bruschetta:

2 stycken

  • 4 stora tomater, mogna men fasta
  • 2-3 klyftor vitlök, hackad
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 1,5-2 dl olivolja
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 stora skivor lantbröd – grovt, ljust bröd (vårt franska lantbröd passar utmärkt!)

Skär tomaterna i små tärningar och blanda med vitlöken i en skål. Krydda med salt och peppar och tillsätt olivolja. Ställ blandningen svalt ett par timmar så att smaken mognar. Skär tjocka skivor av brödet och rosta det endera i brödrost eller under grillelementet i ugnen. Vänd ner basilika i tomatröran och fördela den över brödskivorna. Klart att äta!

Detta recept är hämtat ur boken ”Smörgåsfest” – Siv & Key L Nilsson

DSC_0069