Bruschetta

Bruschetta on leipäruoka joka alunperin tulee Italiasta. Sitä tarjoillaan useimmiten alkuruokana mutta se sopii myös kevyeksi lounaaksi. Bruschettareseptejä on monenlaisia, tässä on yksi vaihtoehto.

Silvian bruschetta:

2 kappaletta

  • 4 isoa kypsää tomaattia
  • 2-3 valkosipulikynttä, hakattuja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1,5-2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hakattua tuoretta basilikaa
  • 2 isoa viipaletta maalaisleipää, karkeaa, vaaleaa leipää  (meidän ranskalainen maalaisleipää sopii erinomaisesti!)

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne valkosipulin kanssa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää oliiviöljyä. Laita sekoitus viileään pariksi tunniksi niin että maku saa kypsyä. Leikkaa paksuja viipaleita leivästä ja paahda ne joko leipäpaahtimessa tai uunissa. Sekoita vielä basilikaa tomaattisekoituseen ja sen jälkeen voit levittää sitä leivälle. Bruschetta on sitten valmis!

Tämä resepti on otettu Siv & Key L Nilssonin kirjasta ”Smörgåsfest”.

DSC_0069