Piparkakkuja kolmella eri tavalla

Piparkakkujen ei aina tarvitse olla perinteisiä, tässä tulee erilaisia piparkakkuvinkkejä jouluksi.

Piparkakkutikut glögijuhliin

Aineosat:

  • 1 pkt Fageruddin piparkakkutaikina
  • 1 kananmuna
  • raesokeria

Ota taikina ulos jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kaulimista. Kauli taikina jauhotetulla leivinlaudalla ja leikkaa sopivan kokoisia tikkuja. Laita tikut leivinpaperille pellille ja sivele munalla. Ripottele raesokeri tikkujen päälle ja paista niitä uunissa 200 asteessa 8-10 minuuttia. Tarjoile glögin kera!

DSC_0057

Piparkakkumutakakku

Ingredienser:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2.5 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

  • 1.5 dl vispikermaa
  • pieniä piparkakkuja

Paloittele suklaa paloiksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja suklaaseos vourotellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhoteltuun vuokaan (24 cm). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kuorruta kakku vispikermalla ja pienillä piparkakuilla.

DSC_0040

Änglamat

Änglamat on vanha ja klassinen jälkiruoka. Aineosat voi vaihtaa maun mukaan, esimerkiksi voi vaihtaa piparkakut korppuihin tai muihin pikkuleipiin ja mikä tahansa hillo sopii.

Aineosat:

  • piparkakut
  • vispikermaa
  • hilloa

Murra piparkakut ja vatkaa kermaa vaahdoksi. Laita kerma, piparkakkumurut ja hillo jälkiruokalaseihin vuorotellen. Koristele kokonaisella piparkakulla. Herkullinen, nopea ja jouluisa jälkiruoka.

DSC_0051