Kesäinen lounasvoileipä

Voit valmistaa helpon ja nopean lounaan muutamasta leipäviipaleesta ja vähän erilaisista levitteistä. Ota mitä löydät kotona jääkaapistasi ja käytä mielikuvitustasi. Aina ei tarvitse käyttää vain kinkkua ja juustoa. Tässä saat vinkkejä miten voit tehdä kesäisen lounasvoileivän, niin sanotun ”landgångin”.

Landgång yrtti- ja parmesansekoituksella:

4 henkilöä

  • 8 leipäviipaletta oman maun mukaan

Yrtti- ja parmesansekoitus:

  • 2 rkl hienoksi hakattua rosmariinia
  • 2 rkl hienoksi hakattua timjamia
  • 200 g ricottaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl hienoksi raastettua parmesania
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeet:

  • 4 viipaletta graavilohtaa tai savustettua lohtaa
  • 8 juustoviipaletta
  • 2 kiiviä
  • muutama mansikka
  • muutama viinirypäle
  • muutama saksanpähkinä
  • herne versot

Laita voileivät kaksi ja kaksi vierekkäin omalle lautaselle, niin että saat neljä pitkänomaista voileipää. Sekoita rosmariini, timjami, ricotta, oliiviöljy, parmesan, suola ja pippuri kulhossa. Levitä sekoitus leiville. Lisää lohiviipaleet, juustoviipaleet jotka olet rullannut, kiiviä jota olet kuorinut ja viipaloinut sekä puolikkaita mansikoita jokaiselle leivälle. Halkaise viinirypäleet puolikkaisiin ja hakkaa saksanpähkinät karkeasti. Ripottele ne päälle. Viimeistele leivät herneversoilla ja ne ovat valmiita tarjottavaksi.

Resepti on Kristina Erikssonin kirjasta  ”Älskade smörgåstårtor”.

Vinkki! Paremesanjuuston maku on suhteeliisen vahva, siksi kannattaa kokeilla mikä on mielestäsi sopiva määrä parmesania ja voithan myös halutessasi käyttää jotain lievempää juustoa.

DSC_0062