Varm smörgås

Varma smörgåsar är enkla att göra och går att variera i all oändlighet. Det går lika bra att använda gårdagens rester som att lyxa till det med mera exklusiva ingredienser.

Varma smörgåsar med inspiration av hösten:

  • Valfritt bröd
  • Smör
  • Rökt renkött
  • Kantareller eller annan svamp
  • Gräddost

Gräddas i 200 grader ca 10 minuter.
Dekoreras med rucola och lingon.
Smaklig måltid!

varmsmorgos

Varma smörgåsar med kebab och bearnaissås

  • Valfritt bröd
  • Smör
  • Bearnaissås
  • Kebabflarn
  • Paprika
  • Ost

Gräddas i 200 grader ca 10 minuter.

smorgos2

Räkmacka med smaskigt tomat- och fetatäcke.

  • 4 skivor formbröd
  • 600g skalade räkor
  • 3dl Creme fraiche
  • Soltorkad tomat
  • Fetaost
  • 2dl riven ost, gärna lagrad

Lägg brödskivorna på en plåt. Lägg räkorna på brödskivorna. Blanda soltarkad tomat och fetaost
med creme fraiche. Fördela blandningen på smörgåsarna, toppa med riven ost. Gratinera
räkmackorna i 250 grader i 5-10 minuter.

2