Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät ovat helppoja tehdä, ja niistä voi tehdä lukuisia versioita. Leipiin voi käyttää edellisen päivän ruuantähteitä tai mitä herkullisempia aineksia.

Syyssadon inspiroimat lämpimät voileivät.

  • Leipäsiivu oman maun mukaan.
  • Voi
  • Savustettu poronliha
  • Kantarelli tai muu sieni
  • Kermajuusto

Paistetaan 200 asteessa 10 minuuttia.
Korsitellaan rucolalla ja puolukoilla.
Hyvää ruokahalua!

varmsmorgos

Varma smörgåsar med kebab och bearnaissås

  • Leipäsiivu oman maun mukaan
  • Voi
  • Bearnaisekastike
  • Kebablastu
  • Paprika
  • Juusto

Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

smorgos2

Katkarapuleipä herkullisella tomaatti- ja fetatäytteellä.

  • 4 siivua vuokaleipä
  • 600g kuorittuja katkarapuja
  • 3dl Creme fraiche
  • Auringonkuivattu tomaatti
  • Fetajuusto
  • 2dl juustoraastetta, mielellään hyvinkypsytteä juustoa.

Laita leipäviipaleet pellille. Laita katkaravut leipien päälle. Sekoita aurinkokuivattuja tomaatteja ja feta-juustoa creme fraichen kanssa. Jaa seos leipien päälle, laita päälle juustoraaste. Paista rapuleipiä 250 asteessa 5 – 10 minuuttia.

2